Новини Міжмор'я Польща

У Польщі планують створити Агентство енергетичної безпеки

Новостворена інституція має забезпечити ефективне здійснення енергетичної трансформації в Польщі, передає Польське радіо.

Міністр державних активів Яцек Сасін оголосив про підписання соціальної угоди, яка відкриває шлях до створення Національного агентства енергетичної безпеки. Угоду уклали між Міністерством державних активів, профспілками енергетичного сектору і керівництвом енергетичних компаній.

Віце-прем’єр-міністр Яцек Сасін пояснив, що нове агентство дозволить відокремити від енергетичних компаній вугільних активів.

«Таке відокремлення має багато причин. Основною причиною є бажання прискорити реформування галузі. Це перетворення, яке є результатом наших зобов’язань як членів Європейського Союзу та пов’язаної з цим необхідності прийняти основні засад кліматичної політики Європейського Союзу», – сказав віце-прем’єр-міністр Яцек Сасін.

Посадовець назвав проект створення Національного агентства енергетичної безпеки історичним. Новостворена інституція має забезпечити ефективне здійснення енергетичної трансформації в Польщі.

А тим часом, Єврокомісія схвалила польську програму на 3 млрд євро підтримки компаній, що працюють на газовому ринку в контексті війни росії з Україною. У рамках цього заходу допомога матиме форму пільгових кредитів

Related Posts