Балтія Новини Міжмор'я Польща

Литва: ділянку «Rail Baltica» до Польщі можуть завершити до 2028 року

Литовська ділянка залізничної лінії «Rail Baltica», що веде до Польщі, може бути завершена до 2028 року, повідомляє Литовська залізниця. «Rail Baltica» в майбутньому з’єднає країни Балтії та Фінляндію з Варшавою,повідомляє Польське радіо.

Литовська ділянка залізничної лінії «Rail Baltica», що веде до Польщі, може бути завершена до 2028 року, повідомляє Литовська залізниця. «Rail Baltica» в майбутньому з’єднає країни Балтії та Фінляндію з Варшавою.

Кароліс Санковскі, президент Спілки LTG Infra, яка належить Литовським залізницям, оголошує, що «Rail Baltica» у Литві будуватиметься довше, ніж планувалося раніше. Як він розповів порталу Delfi, поточною метою було побудувати колію до 2026 року. Пріоритетом зараз є до того часу завершити ділянку до Паневежиса на півночі Литви, а до 2028 року завершити роботи на ділянці до Польщі. У середині наступного року має розпочатися викуп землі, на якій здійснюватиметься інвестиція. Також триває тендер на проект для ділянки Вільнюс-Каунас. Завдяки цьому в майбутньому з польської столиці до литовської можна буде дістатися ще швидше, ніж зараз. Кілька тижнів тому Литовська залізниця та польська PKP Intercity запустили сполучення Вільнюс-Варшава-Краків. Дорога між столицями займає близько дев’яти годин і вимагає пересадки в литовському селі Моцкава.

«Rail Baltica» — найбільший залізничний проект в історії Литви, Латвії та Естонії. Зрештою, планується побудувати електрифіковану двоколійну залізницю з шириною колії, яка буде дорівнювати ширині колії в інших країнах Європейського Союзу. Його загальна довжина тільки в країнах Балтії має становити приблизно 870 км.

Related Posts