Інші Польща Про Україну

У Польщі сподіваються, що Німеччина погодиться передати Україні танки Leopard

Дотепер Польща вже переказала Україні понад 240 танків Т-72, ​​які використовуються на фронті, передає Польське радіо.

Заступник міністра національної оборони Польщі Войцєх Скуркєвіч висловив свої сподівання, що Німеччина погодиться передати Україні танки Leopard.

Нагадаємо, що у минулу середу, 11 січня, президент Польщі Анджей Дуда здійснив візит до Львова, під час якого заявив, що Варшава в коаліції з іншими країнами вирішила передати Україні танки Leopard.

«Ми ухвалили рішення про те, що така підтримка для України зі сторони Польщі буде надана, вона буде переказана — танки Leopard в межах створення коаліції. Як ви знаєте, має бути виповнений цілий ряд формальних вимог, погоджень, які необхідні, і так далі. Однак перш за все ми хочемо, аби це була міжнародна коаліція. В межах цієї міжнародної коаліції ми ухвалили рішення про надання першого пакету танків Leopard», — сказав польський лідер.

Оскільки танки Leopard 2 виробляють в Німеччині, для експорту цієї військової техніки потрібен дозвіл уряду німецького канцлера Олафа Шольца.

Як зазначив заступник міністра національної оборони Польщі Войцєх Скуркєвіч в ефірі Третього каналу Польського радіо, на передачу Україні танків Leopard потрібна буде згода.

«Ми також будемо звертатися до німецької сторони за згодою на передачу цих танків українській стороні. Цього вимагають нормативні акти. Сподіваюся, що Німеччина погодиться, хоча також доходить інформація в ЗМІ, що вони не поспішають давати згоду на те, щоб цю сучасну бронетехніку передавали Україні. Я сподіваюся, що це станеться, та ми створимо бригаду чи навіть дві бригади, які можна буде передати українській стороні», ‒ підкреслив Войцєх Скуркєвіч.

А ось голова офісу президента Польщі Анджея Дуди Павел Шрот нагадав про деякі інші країни, які також заявили про готовність надати Україні танки Leopard:

«Наприклад, Фінляндія. Раніше також Велика Британія. Звісно, ​​у неї немає танків Leopard, але у неї є танки власного виробництва, і вона може це робити (передавати їх, – ред.) без згоди іншої країни».

Павел Шрот підкреслив, що президент Польщі буде підтримувати зусилля уряду щодо надання Україні танків Leopard.

Нагадаємо, що Польща дотепер вже передала Україні понад 240 танків Т-72, ​​які використовуються на фронті.

Related Posts