Польща Про Україну

Міністр оборони Польщі пояснив, як тиск на союзників допоможе Україні з літаками F-16

Питання стосовно надання Україні винищувачів F-16, як і передача танків Leopard 2 та ЗРК Patriot, завдяки тиску на союзників урешті-решт вирішиться позитивно.

Про це у Брюсселі у межах засідання Контактної групи у форматі “Рамштайн” заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає кореспондент Укрінформу.

“Я думаю, що як й інші порушені теми, чи то стосовно танків Leopard, чи систем Patriot, ця також потребує тиску на союзників”, – сказав Блащак.

Він зауважив, що влада Польщі, яка має лише 48 літаків F-16, усвідомлює свої обмежені можливості щодо їх передачі Україні, але в союзників набагато більший потенціал. Блащак висловив переконання, що переговори з цього приводу “теж завершаться позитивними рішеннями, тільки треба чинити тиск”.

Міністр також зазначив, що під час зустрічі до конкретних декларацій про передачу танків  Leopard 2 з боку Канади й Іспанії сьогодні приєдналася Норвегія.

“Ми працюємо над тим, щоб Фінляндія також передала такі танки”, – додав Блащак. І запевнив, що Польща продовжуватиме підтримувати Україну, а також посилюватиме власну обороноздатність. 

Як повідомляв Укрінформ, Україна прагне отримати сучасні американські винищувачі F-16 чи F-15 або їхні європейські аналоги – німецькі Tornado чи шведські Gripen – на заміну літакам радянських часів.

Related Posts