Балтія НАТО Новини Міжмор'я

На навчання у Литву прибули 600 німецьких військових з технікою

Близько 600 військовослужбовців 41-ї бригади мотопіхоти збройних сил Німеччини прибули до Литви для навчань, доправлено близько 240 одиниць бойової техніки.

Про це повідомило Міноборони Литви, пише “Європейська правда”.

“Військовослужбовці і техніка німецької бригади, дислокованої в Литві, прибули до Литви для участі в перших навчаннях 2023 року. Близько 600 німецьких солдатів разом з 240 одиницями військової техніки тренуватимуться разом з литовською армією в Пабраде з 28 лютого до 10 березня”, – сказано у повідомленні міністерства у Twitter.

У вівторок у Литві розпочалися спільні навчання німецьких військових і литовського Уланського Батальйону імені Великої княгині Біруте “Блискавка грифона”, пише LRT.

Відзначається, що перед цими навчаннями в Литві та Німеччині проходила безперервна бойова підготовка і підготовка до завдань з литовськими солдатами. 

Передовий підрозділ командування 41-ї німецької мотострілецької бригади з 4 вересня минулого року постійно дислокується в Литві. 

На початку жовтня відбулися перші спільні міжнародні навчання “Швидкий грифон” з литовською армією, під час яких оцінювали готовність німецьких і литовських солдатів до ведення оборонних операцій.

Бригада, направлена до Литви, спільно з Сухопутними військами Литовської армії планує і проводить бойову підготовку в Литві та Німеччині, організовує навчання з польової тактики, передислокації сил і бойові стрільби.

З 2017 року у Литві дислокується батальйон НАТО на чолі з Німеччиною. Уряд Литви очікує, що до 2026 року Німеччина направить бригаду чисельністю до 5 тисяч солдатів для посилення східного флангу НАТО.

Related Posts