Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Мільйон 600 тисяч українців знайшли притулок у польських домівках

Заступник голови Міністерства внутрішніх справ та адміністрації, уповноважений польського уряду в справах воєнних біженців із України Павел Шефернакер заявив, що в польських домівках знайшли притулок 1 мільйон 600 тисяч українців. В ефірі TVP Info політик підсумував підтримку біженців через рік після початку російського вторгнення, передає Польське радіо.

Заступник голови Міністерства внутрішніх справ та адміністрації, уповноважений польського уряду в справах воєнних біженців із України Павел Шефернакер заявив, що в польських домівках знайшли притулок 1 мільйон 600 тисяч українців. В ефірі TVP Info політик підсумував підтримку біженців через рік після початку російського вторгнення.

Урядовий уповноважений у справах біженців із України розповів, що на початку війни допомога була у вигляді екстреної гуманітарної допомоги, а з часом вона переросла в системну підтримку:

«Поляки у безпрецедентному масштабі відкрили свої домівки та серця. Сьогодні вже знаємо, що за цей рік 1 600 тисяч біженців отримали прихисток у польських домівках, 500 тисяч оселилися в місцях спільного проживання. Пізніше багато осіб скористалися з польського ринку праці й сьогодні віддячують у такий спосіб, працюючи задля польського економічного успіху. Це був рік багатьох викликів. На початку він мав характер більше гуманітарної допомоги, а пізніше претворився на систематичну допомогу, яка триває весь час».

Павел Шефернакер наголосив, що Польща допомагає Україні з першого дня війни та підтримує Київ на міжнародній арені. «Якби не підтримка Польщі, Західна Європа не була би там, де вона є сьогодні», — додав він.

Related Posts