Інші Новини Міжмор'я Польща

Президент та прем’єр Польщі говорять на Близькому Сході про енергетичну безпеку

Під час візиту до Саудівської Аравії прем’єр також порушить теми, пов’язані з агропродовольчим сектором, передає Польське радіо.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький відвідає Саудівську Аравію. Очільник уряду поспілкується з фактичним лідером саудівського князівства принцом Мухаммедом бін Салманом, — розповів речник уряду Пьотр Мюллєр.

«Головною темою будуть питання, пов’язані з енергетичною безпекою, а також інвестиції у сфері відновлюваних джерел енергії. Саудівська Аравія є великим інвестором у технології відновлюваної енергетики. Королівство Саудівська Аравія робить значні інвестиції в цю сферу», — зазначив він.

Речник уряду додав, що під час візиту до Саудівської Аравії прем’єр також порушить теми, пов’язані з агропродовольчим сектором:

«Польща хоче говорити про експорт сільськогосподарських товарів, як оброблених, так і необроблених, до Саудівської Аравії. Це великий економічний партнер із дефіцитом у цій сфері, тому цю співпрацю треба розширювати».

Візит прем’єр-міністра Моравєцького до Ер-Ріяду збігається з візитом президента Анджея Дуди до Катару та Об’єднаних Арабських Еміратів. Під час зустрічі також порушать питання розширення енергетичного співробітництва.

Related Posts