Новини Міжмор'я Позиція Польща Про Україну Співробітництво

Президент Анджей Дуда запевнив, що Польща й надалі допомагатиме Україні

В інтерв’ю Чеському телебаченню президент Польщі наголосив на рішенні передати винищувачі МіГ-29. Він також підсумував військову та гуманітарну підтримку, яку досі надала Польща Україні, що зазнала нападу з боку Росії, передає Польське радіо.

В інтерв’ю Чеському телебаченню президент Польщі наголосив на рішенні передати винищувачі МіГ-29. Він також підсумував військову та гуманітарну підтримку, яку досі надала Польща Україні, що зазнала нападу з боку Росії.

Президент Анджей Дуда зазначив, що військова підтримка України має бути настільки сильною, щоб Україна могла вибити ворога з окупованих нею територій. «Це має бути модель – з точки зору міжнародного права – кінець цієї війни, щоб росіяни залишили окуповані території України і Україна повернула повний контроль над своїми міжнародно визнаними територіями», – сказав президент.

Анджей Дуда підкреслив, що сьогодні не може бути згоди на те, щоб Росія підпорядкувала собі іншу націю та відновила свою колишню сферу впливу. «Не за це наші батьки боролися роками, щоб вийти з-під комуністичного панування Росії. Не для цього була Празька весна 1968 року. Не для цього була «Солідарність» у 1980 році в Польщі та попередні протести в 1970 році, щоб сьогодні повертатися до тієї ж історії», — сказав він.

Польський президент учора, 16 березня, поговорив про підтримку України та безпекову ситуацію в Європі зі своїм чеським колегою Петром Павелом, який перебуває з візитом у Варшаві. Зустріч президентів Польщі та Чехії стосувалася також співпраці у сфері енергетики, транскордонного співробітництва та розвитку транспортного сполучення між двома країнами.

Related Posts