Інші Новини Міжмор'я Польща

Відносини між Польщею та Ізраїлем налагоджуються

Щороку в рамках такої програми до Польщі приїжджало близько 40 тисяч молодих ізраїльтян, передає Польське радіо.

Міністр у справах Європейського Союзу Шимон Шинковський вель Сек висловив сподівання, що підписання угоди про поїздки ізраїльської молоді до Польщі є добрим знаком для відносин між нашими країнами.

Гість ефіру Польського радіо підкреслив, що важкі переговори на цю тему тривали майже півтора року, але угода повністю змінить вимір цих поїздок.

«Охоронці відокремлювали молодих людей також від можливості отримання об’єктивної інформації від їхніх польських однолітків. Їм представили Польщу як небезпечну країну, де їм є чого боятися. Через це поїздки були не просвітницькими, а дезінформаційними та вкрай шкідливими для нашої країни», — зазначив він.

Організовані протягом кількох десятиліть поїздки молодих ізраїльтян до колишніх німецьких концтаборів у Польщі були призупинені в червні минулого року. Тоді ізраїльська сторона не погодилася на прохання Польщі, щоб молодих людей не супроводжувала озброєна охорона. Після кількох місяців переговорів було досягнуто компромісу. Підписана угода передбачає, що, як того хотів уряд у Варшаві, ізраїльську молодь захищатимуть польські служби.

Для Ізраїлю поїздки молоді до Польщі, Німеччини чи Австрії є одним із найважливіших елементів навчання про Голокост. Щороку в рамках такої програми до Польщі приїжджало близько 40 тисяч молодих ізраїльтян.

Related Posts