Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Олег Сенцов подякував полякам за підтримку і боротьбу з путінським режимом

Український кінорежисер виступив з промовою під час вручення премії «Орли», яка присуджується Польською кіноакадемією , предає Польське радіо.

У понеділок (02.03) ввечері, у Польському театрі у Варшаві відбулася урочистість вручення «Орлів», щорічної нагороди, яка присуджується Польською кіноакадемією.

На урочистості присутній був український кінорежисер Олег Сеннцов, засуджений кремлівським режимом на 20 років позбавлення волі за звинуваченнями у тероризмі. Сенцов заперечував звинувачення і стверджував, що дії проти нього носили політичний характер. Польська кіноакадемія брала активну участь у боротьбі за звільнення українського кінорежисера.

Під час своєї промови у Варшаві, Сенцов висловив вдячність за підтримку, і за те, що «наша боротьба, України з агресором, не була припинена після мого звільнення. Приблизно сотня хлопців, таких як я, зараз перебуває в російському полоні», – наголосив український кінорежисер.

«Ми постійно боремося за них. Я вдячний, що польська нація підтримує нас у цьому. У боротьбі з нашим спільним ворогом, російським агресором», – продовжував режисер.  «Ми всі хочемо жити в мирі. Наразі Україна не може цього робити, поки Путін знаходиться в Україні», – підкреслив Олег Сенцов.

Цьогорічним лауреатом премії «Орли 2020» став фільм «Боже тіло» («Boże Ciało») режисера Яна Комаси, який отримав одинадцять нагород, у тому для найкращого фільму, за режисуру, найкращі головні чоловічу і жіночу роль.

Related Posts