Польща Про Україну

Марцін Пшидач: Польща підтримує мирний план президента України

Очільник Бюро міжнародної політики польського президента звернув увагу на важливість показати позицію Європи країнам Півдня, передає Польське радіо.

Голова президентського Бюро міжнародної політики Марцін Пшидач при нагоді свого виступу на хвилях телеканалу TVP Info заявив, що Польща підтримує мирний план президента України Володимира Зеленського, який обговорювали під час мирного саміту в Саудівській Аравії. Польщу представляв президентський міністр.

Як зазначив Марцін Пшидач, при нагоді таких зустрічей дуже важливо показати всім країнам світу, особливо так званого глобального Півдня або Індії, якою є позиція Європи в цьому питанні.

«У таких місцях треба бути, щоб заперечувати неправду, а заодно пропагувати наше бачення, показувати, які умови миру мають узагалі заіснувати в майбутньому. У плані президента Зеленського з десяти пунктів, який Польща підтримує, враховано основні принципи, фундаменти майбутнього миру. Одним із них є непорушність кордонів, дотримання міжнародного закону. Також йдеться про ядерну, продовольчу безпеку, про відповідальність російських криміналістів за воєнні злочини, яких вони припускалися на території України», – сказав очільник президентського Бюро міжнародної політики.

Київ не погодиться на негайне припинення вогню та переговори з Росією, якщо агресор не виведе з її території всіх своїх військ – таку позицію в українських ЗМІ висловив радник Офісу президента України Михайло Подоляк.

Протягом останніх вихідних представники приблизно 40 країн взяли участь у конференції стосовно майбутнього України, яку провела Саудівська Аравія. За оцінками експертів, вона стала важливим форумом формування широкої підтримки стосовно України.

Related Posts