Експертна думка Новини Міжмор'я

«Ми хочемо протистояти викликам сьогодення»: Матеуш Моравєцький говорить про значення виборів

Парламентські вибори у Польщі відбудуться 15 жовтня 2023 року

Прем’єр-міністр Республіки Польща Матеуш Моравєцький оцінив, що прийдешні парламентські вибори, які відбудуться 15 жовтня, мають фундаментальне значення, передає “Польське радіо”.

У прямому ефірі у соцмережах очільник уряду заявив, що поляки постануть перед вибором між двома різними баченнями країни:

«…Солідарної Польщі, яка не тільки користається зі спадщини солідарності, але й діє відповідно до цих великих принципів соціальної солідарності. Це бачення нашої Польщі, і ми хотіли б це продовжувати, незважаючи на наші помилки, за які ми повинні і за які варто вибачитися. Той, хто нічого не робить, не помиляється та не спотикається. Але ми також хочемо протистояти викликам сьогодення», – підкреслив політик.

Нагадаємо також, що 8 серпня Матеуш Моравєцький викликав голову «Європейської народної партії» Манфреда Вебера на дебати.

Реакція прем’єр-міністра Польщі є відповіддю на слова німецького політика про «боротьбу» з урядом «Права і справедливості» за буцімто «систематичний напад на верховенство права та вільні ЗМІ».

До 15 жовтня у рамках циклу #kameraUpremiera Матеуш Моравєцький щовечора вестиме прямі трансляції у фейсбуці.

Related Posts