Новини Міжмор'я Польща

У Варшаві відбудеться парад з нагоди 103-ї річниці Варшавської битви та Дня Війська Польського

Підготовка до цього маршу триває з початку тижня, а сьогодні ввечері і вночі на Віслостраді з’являться підрозділи армії та військова техніка, передає Польське радіо.

З нагоди 103-ї річниці Варшавської битви та Дня Війська Польського, що припадає на 15 серпня, на Віслостраді у Варшаві відбудеться грандіозний парад. Цьогорічні урочистості пройдуть під гаслом: «Сильні біло-червоні».

Підготовка до цього маршу триває з початку тижня, а сьогодні ввечері й вночі на Віслостраді з’являться підрозділи армії та військова техніка. З 18:00 там проходитиме генеральна репетиція.

Лейтенант Яцек Пьотровський з 1-ї Варшавської бронетанкової бригади, де зібрана важка техніка та озброєння, запевняє, що марш буде безпечним для поверхні: «Наші логісти звертають увагу, де колона має переміщатися повільніше, де пришвидшитися. Для відвідувачів це буде чудове видовище. Втім раніше відбувалося багато репетицій».

Завтра на світанку (13 серпня) за останньою генеральною репетицією спостерігатиме міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

З самого ранку у багатьох частинах країни проходять військові пікніки. На сайті Міністерства оборони можна знайти детальну інформацію про ці заходи. На кожному пікніку є, серед іншого, призовні стенди. Польська армія заохочує людей вступати до її лав. Можна гнучко обирати вид служби від професійної, територіальної до однорічної добровільної військової служби.

Related Posts