Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Збройні сили України привітали Польщу з Днем Війська Польського

Як нагадують в ЗСУ, 15 серпня 1920 року Військо Польське відстояло незалежність Польщі та свободу Європи, перемігши армію кремлівського російського терориста-комуніста, передає Польське радіо.

Уранці, 15 серпня, Генеральний штаб ЗСУ поінформував про те, що протягом минулої доби російські окупанти завдали ракетно-авіаційний удар по території України, застосувавши вісім ракет «Калібр» і 15 іранських ударних дронів Shahed-136/131 по Одеській області.

«У результаті успішної бойової роботи силами та засобами нашої протиповітряної оборони усі ракети “Калібр” та БпЛА було знищено», — йдеться у звіті, у якому зазначається, що загалом ворог завдав 14 ракетних і 72 авіаційних ударів, здійснив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах.

«Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, торгівельний центр, студентський гуртожиток, дитячі садочки, школи та інша цивільна інфраструктура», — говориться у звіті.

Повідомляється, що впродовж минулої доби на фронті відбулось понад 15 бойових зіткнень, а Авіація сил оборони України завдала один удар по пункту управління, сім ударів по районам зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та три удари по зенітно-ракетних комплексах росіян.

«Також нашими захисниками знищено ворожий ударний гелікоптер Ка-52. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три артилерійських засоби на вогневих позиціях та одну станцію РЕБ противника», — читаємо у зведенні.

Як зазначається, за останню добу захисники України ліквідували 540 російських загарбників.

Також Збройні сили України привітали Польщу з державним святом — Днем Війська Польського.

«Війна показала, хто нам сестра і брат. За нашу і вашу свободу! 15 серпня 1920 року — 103 роки тому як Військо Польське відстояло незалежність Польщі та свободу Європи, перемігши армію кремлівського російського терориста-комуніста будьонного. Сьогодні Збройні сили України дають всебічну відсіч збройним силам російської федерації — носіям ідеології рашизму, людиноненависництва, тероризму та руйнації у боротьбі за Україну та вільну Європу й світ», — йдеться у дописі, де наголошується, що ЗСУ щиро та глибоко вдячні братньому та сестринському Польському Народу за неоціненну, всеохопну, дієву, тверду й непохитну підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

Related Posts