Польща

Наслідки буревіїв в Польщі: пожежники здійснили понад 4 000 виїздів

За прогнозами синоптиків, динамічна погода збережеться до початку вересня, передає Польське радіо.

Минулими вихідними (26-27 серпня) пожежники здійснили понад 4 000 виїздів на виклики. Бурі з градом та сильним вітром ламали дерева та пошкоджували житлові та господарські будівлі, особливо в суботу 26 серпня, коли було зафіксовано майже 3 000 таких інцидентів.

Неділя 26 серпня також не була спокійною. «Це були дуже небезпечні вихідні, погодні фронти рухалися динамічно», — сказав бригадир Кароль Кєжковський, прессекретар начальника Державної пожежної служби.

«Найбільше роботи й найбільших збитків було на півдні, тобто в Малопольському, Підкарпатському та Сілезькому воєводствах. Саме тут ми зафіксували найбільше пошкоджень, у тому числі пошкоджень житлових та господарських будівель, яких було майже триста. З них близько 160 — лише у Малопольському воєводстві, та близько сотні — у Підкарпатському воєводстві», — додав речник.

Багато втручань було пов’язано з відкачуванням води, а також евакуацією людей, які опинилися в Рожновському озері в Малопольському воєводстві.

«Там потрібно було витягти з води 30 осіб. У Малопольському воєводстві, також у Тарновському повіті, майже півтисячі втручань, тобто дуже багато. Перш за все, нашим пріоритетом були пошкоджені будівлі», — підкреслив речник.

У Малопольському воєводстві пожежникам довелося поставити електрогенератори до шести домогосподарств. Через відсутність електропостачання під загрозою було життя людей, які потребують апаратів штучної вентиляції легенів. Наразі діяльність пожежників полягає, в основному, в наданні допомоги у ліквідації наслідків буревіїв. За прогнозами синоптиків, динамічна погода збережеться до початку вересня.

Related Posts