Балтія Новини Міжмор'я Про Україну Співробітництво

У Литві діє щонайменше 60 організацій, що збирають допомогу для України

За даними литовського Центру регістру, зараз у країні діють щонайменше 60 організацій зі статусом одержувачів допомоги, які збирають допомогу для України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на інтерв’ю преспредставника Центру регістру Міндаугаса Самкуса. 

«На сьогодні близько 60 організацій зі статусом одержувачів допомоги в тій чи іншій формі мають в найменуванні слово «Україна». До війни в Україні їх було 13, а після війни їхня кількість збільшилася до 48. Видно, що кількість організацій, які своєю назвою хочуть довести, що вони збирають допомогу для України, зростає», – сказав Самкус.

Він також зазначає, що важко підрахувати всі організації, які збирають допомогу для України, оскільки деякі з них не мають у назві слова «Україна».

«Є у нас такі випадки (організацій, – ред.) як «Сильні разом», у назві котрих немає слова «Україна», вони просто заявляють, що збирають допомогу для України, публікують це у своїх звітах і розповідають про це скрізь. У нас не може бути таких точних цифр, але те, що ми бачимо за назвами, принаймні за кількістю реєстрацій, вона (кількість організацій, які збирають підтримку для України – ред.), однозначно збільшується», – пояснив представник литовського Центру регістру.

За його словами, загалом у Литві статус отримувача допомоги мають близько 30 тис. установ чи компаній.

Як повідомлялося, Литва постійно та на різних рівнях здійснює допомогу Україні. Зокрема, на стало відомо, що Литва побудує в місті Буча Київської області комплекс навчальних закладів за 18 млн євро, центром якого буде школа. 

Related Posts