Інші Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Російський безпілотник, що впав на території Румунії, був шпигунським

Румунське телебачення також стверджує, що російський безпілотник, можливо, летів на низькій висоті, тому військові не побачили його на радарах, передає Польське радіо.

Російський безпілотник, який впав на територію Румунії, був розвідувальним або шпигунським апаратом. Про це свідчать неофіційні джерела, на які посилаються румунські журналісти. Тамтешні служби вивчають залишки пристрою, знайдені минулої ночі.

Румунські журналісти розкривають все більше деталей інциденту з російським безпілотником. За даними джерел телеканалу Digi24, близьких до військового розслідування, літальний апарат, який впав на відстані близько одного кілометра вглиб румунської території, ймовірно, був шпигунським або розвідувальним безпілотником. На безпілотнику не було вибухівки, звідси ймовірні повідомлення румунської влади і НАТО про відсутність загрози для країни-члена Альянсу.

Румунське телебачення також стверджує, що російський безпілотник, можливо, летів на низькій висоті, тому військові не побачили його на радарах. Джерела телеканалу кажуть, що у апарата, ймовірно, закінчилося пальне, оператор втратив контроль над ним і він врешті-решт впав на території Румунії.

Інший телеканал, Antena 3, цитує мера міста Кеаталкьой, який вважає, що два російські безпілотники розбилися в його окрузі.

До вчорашнього дня румунська влада заперечувала, що ці невеликі апарати розбилися, хоча українське міністерство оборони з понеділка заявляло, що має докази того, що принаймні один з російських безпілотників розбився на іншому березі Дунаю, який є кордоном між Україною і Румунією в цій точці.

Related Posts