Балтія Новини Міжмор'я Про Україну Співробітництво

Латвія та ПРООН розпочинають проєкт з відновлення Чернігівщини

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) сьогодні оголосила про старт проєкту «Латвія для Чернігова: Відновлення соціальної інфраструктури» за фінансування Латвійської Республіки.

Про це в Телеграмі написав начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, передає Укрінформ

“Сьогодні було підписано два важливі документи: Угоду фінансування для донорів третіх сторін між Міністерством закордонних справ Латвії (донором) та Програмою розвитку ООН (ПРООН), а також Меморандум між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Чернігівською обласною військовою адміністрацією та ПРООН”, – написав Чаус.

За його словами, війна не зруйнувала, а поглибила і масштабувала взаємини Чернігівщини з Латвійською Республікою та Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН). Спільні проєкти з відновлення реалізуються в різних сферах життєдіяльності області: освіта, медицина, економіка.

У Чернігівській області російські війська залишили після себе більше 8 тисяч зруйнованих чи пошкоджених будівель. Понад 90% – це житло. Були розбиті 33 мости та переходи, пошкоджено більше 1100 км автомобільних доріг.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз та ПРООН передали Миколаєву 30 генераторів.

Related Posts