Балтія Новини Міжмор'я Позиція Польща

Польща та країни Балтії спільно протидіятимуть гібридним діям Лукашенки

За словами заступника очільника МВС Польщі Мацєя Вонсіка, можливе рішення про закриття пунктів пропуску буде складним для країн Балтії з економічних причин, передає Польське радіо.

Заступник міністра внутрішніх справ і адміністрації Польщі Мацєй Вонсік заявив, що польській дипломатії вдалося переконати країни Балтії діяти солідарно проти гібридних дій режиму Аляксандра Лукашенки. Як зазначив посадовець у вівторок, 12 вересня, в ефірі Першого каналу Польського радіо, угода сприяла заспокоєнню ситуації на кордоні.

«Якщо трапиться серйозний інцидент, якщо Лукашенка не відступить, ми просто разом вжиємо заходів, щоб ізолювати Білорусь. Ми закриємо всі прикордонні пропуски, якщо на кордоні станеться серйозний інцидент, і немає значення, чи на польському кордоні, чи на литовському чи на латвійському кордоні. У цьому випадку держави будуть діяти солідарно, а це означає економічну кризу в Білорусі», — попередив Мацєй Вонсік.

Заступник очільника МВС додав, що партнерська діяльність країн Балтії вплинула на президента Білорусі, який, як висловився посадовець, вирішив, однак, що не варто продовжувати тиск, якщо є ризик ізоляції Білорусі.

За словами Мацєя Вонсіка, можливе рішення про закриття пунктів пропуску було би складним для країн Балтії з економічних причин.

Related Posts