Новини Міжмор'я Польща

У Варшаві хочуть згоди щодо остаточної форми міграційної політики ЄС

Польща не погоджується із міграційною політикою, яку пропонує Європейська комісія. А тому розробила власний план дій, що передбачає реадмісію, а не переселення нелегальних іммігрантів, пердає Польське радіо.

Заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Мацєй Вонсік заявив, що країни Європейського Союзу повинні досягти згоди щодо остаточної форми міграційної політики. У неділю президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про план дій із десяти пунктів під час свого візиту до Лампедузи, Італія. Одним із пунктів є переправлення мігрантів з Лампедузи та Італії до інших країн ЄС.

В ефірі Третього каналу Польського радіо Мацєй Вонсік підкреслив, що Польща, яка вже представила власну стратегію вирішення міграційної кризи, не погоджується з планами фон дер Ляєн:

«Треба зміцнити європейський кордон Шенгенської зони в Середземному морі. Потрібно відправити туди кораблі, що будуть розвертати контрабандні човни. Друге – всі жвропейські органи, котрі переслідують злочинців, також панєвропейські органи – Європол, Інтерпол – повинні переслідувати контрабандситів. Як польські органи переслідують контрабандистів, котрі потрапляють до в’язниці. Потрібно змінити соціальну допомогу, правила у деяких країнах, бо ці люди хочуть отримувати допомогу по безробіттю в Німеччині, Франції».

Гість Третього каналу Польського радіо зазначив, що ще одним замислом польського плану є реадмісія мігрантів, а не – як пропонує Єврокомісія – переселення. Він додав, що програми допомоги ЄС також мають залежати від того, чи приймають країни походження своїх громадян назад. «Справді, ви повинні сказати собі таке: голодна Африка буде великою міграцією», – зазначив Мацєй Вонсік. Водночас він нагадав, що прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький запропонував рішення щодо реадмісії на Європейській раді.

Related Posts