Польща Про Україну

Заступник голови МЗС Польщі: сподіваюсь, питання ембарго на зерно не зіпсує польсько-українських відносин

За оцінками польської влади, надходження українського зерна могло би повністю дестабілізувати польський аграрний ринок, передає Польське радіо.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Аркадіуш Мулярчик висловив сподівання, що питання ембарго на українське зерно не зіпсує польсько-українських відносин.

У вівторок, 19 вересня, в ефірі Першого каналу Польського радіо високопосадовець також наголосив, що ця ситуація свідчить про те, що «підхід поляків до українських еліт має бути більш реалістичним».

«Ми бачимо, що вони, на жаль, значною мірою залежать від олігархів і великих міжнародних корпорацій. І сьогодні на чаші терезів добрих відносин між нашими суспільствами та урядами інтереси великих латифундій, олігархів у сфері харчової промисловості, переважно Західної Європи, але також українських олігархів. Ми робимо з цього висновки. Однак, незважаючи на це, у наших інтересах, щоб Україна перемогла у цій війні», — сказав заступник очільника МЗС Польщі.

Як повідомлялося раніше, у понеділок, 18 вересня, Україна подала до Світової організації торгівлі скаргу проти Польщі, Угорщини та Словаччини. Ці три країни продовжили заборону на імпорт українського зерна попри рішення Євросоюзу.

Нагадаємо, що ембарго ЄС на імпорт чотирьох зернових культур з України до п’яти країн Євросоюзу, зокрема до Польщі, діяло до 15 вересня. Незважаючи на зусилля Польщі, Єврокомісія не продовжила термін дії ембарго. За оцінками польської влади, надходження українського зерна могло повністю дестабілізувати польський аграрний ринок.

Related Posts