Балтія Про Україну Співробітництво

Латвія оголосила про новий пакет допомоги Україні

У Німеччині міністр оборони Латвії Андріс Спрудс зустрівся з очільником українського оборонного відомства Рустемом Умєровим, передає Польське радіо.

Латвія надасть Україні додаткову зброю, повідомив у соціальних мережах новий міністр оборони країни Андріс Спрудс. 19 вересня на американській базі Рамштайн у Німеччині відбулося засідання оборонної контактної групи по Україні. 

Детальніше про це — кореспондент Польського радіо Каміль Залєвський:

«У Німеччині Андріс Спрудс зустрівся з очільником українського оборонного відомства Рустемом Умєровим. Латвійці оголосили, що додаткова військова допомога Києву включатиме міномети, системи протиповітряної оборони та боєприпаси. Крім того, міністр Андріс Спрудс також заявив, що Рига продовжує підтримувати Україну в її прагненні до членства в НАТО і планує проводити тренування для українських солдатів. Він написав у соціальних мережах: “Україна повинна перемогти і переможе”. Латвійські ЗМІ зазначають, що з початку російської агресії проти України влада Риги виділила на військову підтримку понад один відсоток ВВП Латвії».

Related Posts