Новини Міжмор'я Польща

Для першої атомної електростанції в Польщі ухвалили позитивне екологічне рішення

Це рішення визначить спосіб впровадження та експлуатації електростанції в гармонії з навколишнім середовищем, передає Польське радіо.

Цей тиждень — це період хороших новин для атомної енергетики в Польщі. На цьому наголосила міністр клімату Анна Москва. За її словами, для першої атомної електростанції в Польщі ухвалили позитивне екологічне рішення

«Це рішення визначить спосіб впровадження та експлуатації електростанції в гармонії з навколишнім середовищем», — підкреслила міністр.

«Нам є чим пишатися, екологічне рішення майже на 600 сторінках. Ми завершили екологічні консультації з чотирнадцятьма країнами. Всі вони без будь-яких зауважень, без коментарів, підписані абсолютно одноголосно, тому що було багато тих, хто казав, що ми не погодимося, що будуть протести, будуть противники. Все завершилось успішно», — сказала Анна Москва.

Міністр клімату та довкілля нагадав, що вчора було підписано угоду про співпрацю щодо створення Польсько-американського регіонального навчального центру з технологій чистої енергії. Центр має навчати персонал першої атомної електростанції в Польщі. Навчання має стуртувати у листопаді.

Related Posts