Новини Міжмор'я Польща

Польща наполягає на референдумі щодо переміщення нелегальних мігрантів

Національний референдум відбудеться 15 жовтня, в день парламентських виборів, передає Польське радіо.

Депутатка Європарламенту Беата Шидло заявила, що пакт ЄС щодо прихистку та міграції не вирішить кризу, пов’язану з масовим приїздом громадян африканських країн до держав-членів ЄС. В ефірі першої програми Польського радіо Беата Шидло прокоментувала згоду країн ЄС підтримати один з елементів пакту щодо врегулювання кризи. Польща, як і Угорщина, далі залишаються проти. Заперечення також висловили Чехія, Словаччина та Австрія.

Беата Шидло вважає, що варто провести  загальнонаціональний референдум, щоби громадяни країни могли сказати свою думку щодо, зокрема, питання нелегальної міграції.

«Важливість цього референдуму є надзвичайно велика. Бо якщо польські громадяни чітко сказуть, що вони проти переміщення нелегальних мігрантів, то це буде не тільки сильний важіль для уряду і політиків у Польщі для блокування цих рішень, але й цим вони дадуть зрозуміти європейським службовцям, що цьому треба опиратися і шукати нових рішень цієї проблеми», – заявила Беата Шидло. 

Національний референдум відбудеться 15 жовтня, в день парламентських виборів. На плебісциті буде поставлено чотири питання про механізм переміщення біженців ЄС, стіну на польсько-білоруському кордоні, пенсійний вік та продаж майна, що належить державній скарбниці.

Related Posts