Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Про Україну Співробітництво

Україна та Румунія підписали заяву про стратегічне партнерство

Україна та Румунія підписали заяву про стратегічне партнерство.

Про це заявив Президент Румунії Клауса Йоханніса на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Бухаресті, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні ми вирішили разом розпочати конкретний процес підняття відносин між Румунією та Україною до рівня стратегічного партнерства. Я радий, що ми сьогодні підписали разом із Президентом Зеленським спільну заяву, яка підкреслює ці принципові рамки подальшої співпраці”, – оголосив Йоханніс.

Президент підкреслив, що сьогодні Румунія зосереджується на допомозі Україні, і повинна розглядати відносини з Україною в довгостроковій перспективі.

Йоханніс також запевнив Зеленського, що Румунія і її суспільство сповнені рішучості багатосторонньо та змістовно підтримувати Україну, в тому числі допомогою військового характеру, до перемоги над російським агресором, звільнення всієї території та притягнення до відповідальності всіх винних у скоєнні злочинів, а також потім у процесі відновлення та відбудови.

“Повторюю: підтримка України є стратегічним інтересом Румунії; зміцнення безпеки України означає зміцнення безпеки Румунії. Таким чином ми підтримуємо боротьбу за основні цінності світу, в якому ми живемо”, – заявив румунський лідер.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 10 жовтня перебуває з офіційним візитом у Румунії.

Related Posts