Новини Міжмор'я Польща

Варшава планує евакуювати поляків із Сектора Газа

Поляки, які перебувають у Секторі Газа, матимуть можливість евакуюватися, якщо дозволять умови, передає Польське радіо.

Міністр розвитку та технологій Вальдемар Буда заявив, що поляки, які перебувають у Секторі Газа, матимуть можливість евакуюватися, якщо це дозволять умови. 2 листопада Єгипет повідомив про плани сприяти пропуску через прикордонний контрольно-пропускний пункт Рафах приблизно семи тисяч іноземців, представників понад 60 національностей.

«Ми не говоримо як деякі країни, навіть європейські, що наших громадян так багато, що ми неспроможні їх евакуювати. Ні, ми простягаємо руку до всіх. Це — процес, це дуже довго триває. Пам’ятаймо, коли там розгорівся конфлікт, ми були однією із найбільш ефективних держав, що організували евакуацію, навіть через Грецію. Використовували будь-які можливості. Зараз є подібно. Всі, хто остаточно вирішить, що там настільки небезпечно, що не варто там залишатися й очікувати, що ситуація поліпшиться — матимуть шанс на евакуацію», — заявив міністр розвитку та технологій Вальдемар Буда при нагоді свого виступу на хвилях Третього каналу Польського радіо.

Кордон між Сектором Газа та Єгиптом, який відкрито 1 листопада вперше після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, до ранку 2 листопада перетнуло 320 іноземців із попереднього списку, що охоплював 500 осіб та кількадесят важкопоранених палестинців. Серед іноземців були особи, чиї паспорти видали в Австралії, Австрії, Болгарії, Чехії, Фінляндії, Індонезії, Італії, Японії, Йорданії, Великій Британії та США.

Згідно з інформацією дипломатичних джерел у Секторі Газа, протягом двох тижнів цю територію мають покинути приблизно 7500 осіб з іноземними паспортами.

Related Posts