Інші Новини Міжмор'я Польща Про Україну

У Польщі із задоволенням сприйняли рекомендації Єврокомісії щодо України

Україна має отримувати позитивні сигнали з Європи, передає Польське радіо.

Польські євродепутати задоволені рекомендаціями Єврокомісії щодо початку переговорів про членство з Україною та Молдовою та надання Грузії статусу кандидата в ЄС.

У випадку з Україною шлях до ЄС буде непростим, тому що вона точно не приєднається до Співтовариства, доки вона перебуває у стані війни з Росією, – зазначила євродепутат Анна Фотиґа.

«Ці розмови точно не будуть простими, бо є багато сфер, які вимагають пояснення, підлаштування та порозуміння. Для цього власне і потрібні переговори. Мусимо пам’ятати, що Україні потрібна допомога у її боротьбі з агресором».

Подібної думки дотримується і євродепутат Анджей Галіцький, який наголосив, що Україна має отримувати позитивні сигнали з Європи:

«Вона, певна річ, зараз в центрі світової уваги, бо там триває війна. Мають бути чітко окреслені сигнали, як щодо умов, так і щодо багатомільярдного фінансування процесу відбудови України. Також Молдова є геополітичним стратегічним партнером. Це маленька, бідна країна, але вона є проєвроейською, і потребує нашої підтримки та уваги».

Євродепутати також відзначили важливість залишити відкритими двері для Грузії через проєвропейську та трансатлантичну позицію грузинського суспільства.

Related Posts