Балтія Інші Новини Міжмор'я

Група мігрантів намагалася нелегально потрапити з РФ до Естонії

У цих осіб не було відповідних документів на в’їзд до Естонії чи іншої країни Шенгенської зони, передає Польське радіо.

Кореспондент Польського радіо Каміль Залєвський поінформував, що ще одна група мігрантів із Сирії та Єгипту намагалася потрапити до Євросоюзу через естонський прикордонний пункт у місті Нарва на північному сході країни — всіх повернули назад до Росії.

Прикордонна служба Естонії повідомила, що групу з одинадцяти осіб було затримано у понеділок ввечері, 20 листопада, коли вони прямували через міст до прикордонного переходу в Нарві. Як з’ясувалося, у цих людей не було відповідних документів на в’їзд до Естонії чи іншої країни Шенгенської зони. Загалом розмова прикордонників із мігрантами тривала близько двох годин.

У цей час на кордон також прибули російські прикордонники. Один із них знімав всю ситуацію на відео. Пізніше в мережі було опубліковано відеозапис, на якому мігранти тримають у руках папірці зі своїми іменами, датами народження та проханнями про надання притулку в Естонії. Як стверджують ці люди, їм допомогла Росія. Естонські служби, однак, говорять, що жодна з одинадцяти опитаних осіб не зверталася з проханням про міжнародний захист, що також чудово видно на записі.

Директор Управління поліції та прикордонної охорони Естонії Еґерт Бєлітшев заявив естонському громадському радіо Vikerraadio, що «громадяни третіх країн, котрі почали прибувати на естонський кордон, є переважно економічними мігрантами, які не мають підстав звертатися з проханням про надання притулку». Про це, зокрема, свідчить те, що ці особи мають документи, які надають їм право перебувати на території Росії.

На думку естонського посадовця, російські служби спонукають людей до нелегальної міграції та надають їм певну допомогу. Еґерт Бєлітшев додав, що зйомка кожного, хто перетинає кордон, не є звичайною діяльністю російських прикордонників. Тому вся ситуація свідчить про те, що є певна закономірність та бажання викликати напругу і плутанину в країнах-членах Євросоюзу.

Вже протягом кількох днів складна міграційна ситуація спостерігається у сусідній Фінляндії. У вівторок, 21 листопада, фінська Прикордонна служба повідомила, що російська влада навмисно перекидає мігрантів до кордону. Між обома країнами є лише два пункти пропуску, де приймають заяви на візу. Влада в Гельсінкі закрила решту пунктів пропуску.

Related Posts