Балтія Інші Новини Міжмор'я

Естонія рекомендує своїм громадянам утриматися від подорожей до росії

Таллінн вважає, що закриття переходів на фінсько-російському кордоні однозначно матиме вплив на Естонію та застерігає від «гібридних атак» рф, передає Польське радіо.

Естонія рекомендує своїм громадянам не подорожувати до росії. Міністр закордонних справ Марґус Цахкна попереджає, що в разі закриття кордону повернутися в країну може бути неможливо.

Очільник естонської дипломатії вкотре запевнив, що його країна готова допомогти Фінляндії, яка цього тижня була змушена повністю закрити кордон з рф через посилення міграційного тиску. Як зазначив посадовець, Таллінн готовий зробити подібний крок у разі необхідності.

«У зв’язку із цим я рекомендую не здійснювати подорожей до цієї країни (росії, – ред.)», – зазначив Цахкна.

Голова естонського дипломатичного відомства нагадав, що москва розповсюджує інформацію про те, що на територію ЄС можна потрапити через Фінляндію. Крім того, на думку високопосадовця, російська влада допомагає мігрантам дістатися до фінського кордону, що є особливо жорстокою діяльністю з огляду на сильні морози.

Таллінн вважає, що закриття фінських прикордонних переходів однозначно матиме вплив на Естонію та застерігає від «гібридних атак» рф.

Нагадаємо, що влада у Гельсінкі повністю закрила східний кордон у ніч із 29 на 30 листопада. Наразі закриття кордону з росією передбачається до 13 грудня. Фінський уряд заявив, що гібридна операція, яку проводить рф зі спровадженням нелегальних мігрантів з Близького Сходу та Африки до Фінляндії, становить загрозу безпеці країни.

Related Posts