Балтія Інші Новини Міжмор'я

Будівництво паркану на кордоні Естонії з рф буде завершено до 2025 року

Захисна інфраструктура на східному кордоні Естонії буде завершена до кінця 2025 року, і до того часу її частина має бути оснащена обладнанням для моніторингу. За умови достатнього фінансування все укріплення на кордоні з Росією може бути завершено до 2027 року, передає Польське радіо.

Захисна інфраструктура на східному кордоні Естонії буде завершена до кінця 2025 року, і до того часу її частина має бути оснащена обладнанням для моніторингу. За умови достатнього фінансування все укріплення на кордоні з Росією може бути завершено до 2027 року.

Про це заявив Янек Магі, керівник департаменту міграційної політики Адміністрації поліції і прикордонної поліції Естонії (PPA), якого у віторок, 5 грудня, цитує ERR TV.

Магі, який також очолює Прикордонну службу, запевнив, що паралельно з будівництвом 15 станцій спостереження ведеться будівництво систем моніторингу річки Нарва.

«У нас є гроші на моніторингові станції, але ми все ще шукаємо можливості і кошти для фінансування моніторингового обладнання», — додав він. Урядовець підкреслив, що для завершення будівництва прикордонних укріплень необхідно додатково 55 мільйонів євро.

«Кордон буде на 100% під технічним наглядом, ми зможемо бачити низьколітаючі об’єкти, в тому числі безпілотники», — сказав Магі. Він додав, що будівництво укріплень було прискорено через загрозу з боку режиму білоруського диктатора Аляксандра Лукашенки, який вже використовував мігрантів для тиску на своїх сусідів.

Естонсько-російський кордон простягається на 333,7 км, у тому числі 207,5 км по суші та річках і 126,2 км вздовж трьох з’єднаних між собою озер. Він має сім прикордонних переходів: піший, автомобільний і два залізничних.

В Естонії ідею будівництва паркану та модернізації інфраструктури на кордоні з Росією озвучили у 2018 році, а роботи розпочали у 2021 році — після того, як на кордоні Білорусі та ЄС вибухнула міграційна криза. Відтоді триває будівництво паркану, який має покрити весь сухопутний кордон з Росією.

Related Posts