Балтія Новини Міжмор'я

Латвія прихистила вже понад 50 тисяч українців – Кондратюк

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк подякувала Латвії за реабілітацію понад 200 українських воїнів та за прихисток більш ніж 50 тисяч українців, серед яких близько 20 тисяч дітей, які навчаються в країні.

Такі цифри Кондратюк оприлюднила в коментарі кореспондентові Укрінформу, розповідаючи про гуманітарну складову візиту до Латвії.

«У нас заплановано багато зустрічей у Латвії, в тому числі з благодійними, громадськими організаціями, а також з українцями, які перебувають тут. Для нас це дуже важливо, бо ми знаємо, що Латвія прихистила понад 50 тисяч українців, що приблизно 20 тисяч дітей навчаються в Латвії. Ми відвідаємо Українську школу в Ризі», – зазначила Кондратюк.

Вона також подякувала латвійській стороні за колосальну допомогу з реабілітації українських військових. «Вже понад 213 наших захисників і захисниць пройшли реабілітацію в національному реабілітаційному центрі “Вайварі”», – зазначила заступниця голови парламенту.

Крім того, за її словами, буде багато парламентських зустрічей – з представниками комітетів з європейської інтеграції, із закордонних справ, з окремими депутатами. Відбудеться і зустріч з міністром закордонних справ Латвії Кріш’янісом Каріньшем. Йтиметься про спільну позицію двох країн щодо вступу України до ЄС. Також обговорюватиметься Вашингтонський саміт НАТО, який відбудеться в 2024 році.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Кондратюк розпочала візит до Латвії із робочої зустрічі з новообраним спікером Саейми Латвійської Республіки Дайгою Міерінею та віцеспікерами Зандою Калніня-Лукашевіцею і Антоніною Нєнашевою.

Related Posts