Антиросійський фронт Балтія Новини Міжмор'я

Міністр оборони Литви: Росія має обмежені можливості для провокацій у регіоні

Очільник Міноборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що Росія має обмежені можливості для здійснення провокацій у регіоні, оскільки спрямувала весь потенціал своїх сухопутних військ в Україну. Так він відреагував на текст, опублікований цього тижня на сайті німецького щоденника «Bild». У статті йдеться про можливу активізацію дій росії щодо НАТО, яка мала би відбутися цього року

Очільник Міноборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що Росія має обмежені можливості для здійснення провокацій у регіоні. Так він відреагував на текст, опублікований цього тижня на сайті німецького щоденника «Bild». У статті йдеться про можливу активізацію дій росії щодо НАТО, яка мала би відбутися цього року, передає Польське радіо.

Арвідас Анушаускас в інтерв’ю вільнюській радіостанції «Żiniu Radijas» заявив, що росія спрямувала весь потенціал своїх сухопутних військ в Україну й перекинула їх на фронт.

«Водночас у нашому сусідстві вона має інші можливості. Це і авіація, і ракети, і тактична ядерна зброя, і флот», – сказав міністр.

Однак, на думку Арвідаса Анушаускаса, Москва не має можливості дистанційно провести повномасштабну провокацію. На його думку, рішенням проти потенційної ескалації з боку росії є підвищення оборонного потенціалу кожної країни на східному фланзі НАТО.

Командувач Збройними силами Литви, генерал Вальдемарас Рупшис сказав литовському громадському мовнику LRT, що плани регіональної оборони Альянсу, затверджені торік, передбачають розгортання в регіоні бойових сил чисельністю більше бригади.

«Плануються не лише сухопутні сили, а й протиповітряна та морська оборона в Балтійському морі», – зазначив він.

Наприкінці минулого року Вільнюс і Берлін підписали план розміщення німецької бригади в Литві. Очікується, що дислокація німецьких солдатів триватиме до 2027 року.

Нові регіональні оборонні плани НАТО були схвалені в липні перед самітом НАТО у Вільнюсі. Вони закладають, що Альянс буде готовий негайно відповісти у разі атаки противника.

Related Posts