Інші Новини Міжмор'я Польща

Голова МЗС Польщі планує зустрітися з держсекретарем США

Про можливий візит міністра Радослава Сікорського до США повідомили джерела Польського радіо в Державному департаменті. Як очікується, переговори високопосадовців передусім стосуватимуться подальшої підтримки України та протидії російській агресії, співпраці в НАТО та двосторонніх відносин між США та Польщею, передає Польське радіо.

Міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський наступного тижня здійснить візит до Сполучених Штатів. Про це стало відомо Польському радіо. Очільник польської дипломатії, як передбачається, зустрінеться з державним секретарем США Ентоні Блінкеном у Вашингтоні.

За словами кореспондента Польського радіо Марека Валкуського, зустріч Радослава Сікорського та Ентоні Блінкена, ймовірно, відбудеться у четвер, 8 лютого. Голова польського зовнішньополітичного відомства також планує взяти участь в інших заходах у столиці США. Офіційного плану візиту МЗС, однак, поки не оголосило. Як зазначають джерела Польського радіо в Держдепі, до офіційного оприлюднення інформації про зустріч її дата може змінитися.

Переговори високопосадовців передусім стосуватимуться подальшої підтримки України та протидії російській агресії, співпраці в НАТО та двосторонніх відносин між США та Польщею.

Нагадаємо, що 13 грудня міністр Сікорський провів телефонну розмову з держсекретарем Ентоні Блінкеном. Тоді очільник американської дипломатії привітав Радослава Сікорського з призначенням на посаду міністра закордонних справ. Згідно з повідомленням МЗС, у розмові з Ентоні Блінкеном міністр Сікорський говорив, зокрема, про необхідність збереження єдності Заходу у зв’язку з агресивними діями росії. Високопосадовці домовилися зустрітися на початку 2024 року.

Related Posts