Балтія Новини Міжмор'я Позиція Польща Про Україну

Очільники Сеймів Польщі та Литви наголосили на важливості співпраці у підтримці України

«Ми розмовляли теж про те, наскільки важливою є військова співпраця, і про те, наскільки важливою є співпраця у підтримці України, і фінансовій, і військовій, і на європейському рівні, аби вона могла протистояти російській агресії», — повідомив маршалок Сейму Польщі Шимон Головня, передає Польське радіо.

Питання безпеки, допомога Україні, пакет подальших санкцій проти росії, а також питання поляків, які проживають у Литві. На ці теми, зокрема, очільник Сейму Шимон Головня спілкувався у Вільнюсі з головою Сейму Литви Вікторією Чміліте-Нільсен. Шимон Головня перебуває з дводенним офіційним візитом у Литві.

Під час спільної прес-конференції Шимон Головня наголосив, що відносини між Польщею та Литвою схожі на взаємини міжбратами та сестрами. «У братів і сестер бувають важкі моменти між ними, але у них також є багато прекрасних моментів», — сказав він:

«І нашим завданням сьогодні, у цій безпрецедентно важкій ситуації, у якій ми спільно опинилися, є пришвидшення процесів, пошук рішень у тих сферах, що нас розділяють, аби зробити якомога більше у тих сферах, що нас об’єднують».

Очільник польського Сейму підкреслив, що Литва та країни Балтії завжди будуть стратегічним партнером Польщі у розбудові європейської та глобальної безпеки. «Ми потрібні один одному», — сказав він:

«Ми розмовляли теж про те, наскільки важливою є військова співпраця, і про те, наскільки важливою є співпраця у підтримці України, і фінансовій, і військовій, і на європейському рівні, аби вона могла протистояти російській агресії. Ми розмовляли про наступний пакет санкцій, який має бути безумовно схвалений так, аби путін не міг їх уникнути або обійти».

У Вільнюсі спікер Сейму також зустрівся з президентом Литви Ґітанасом Науседою. У планах також зустріч з прем’єр-міністром Інґрідою Шимоніте, з поляками, які проживають у Литві, зі студентами Вільнюського університету, а також візити на цвинтарі Антакалніо та Расу.

Related Posts