Грузія/Вірменія

Росія може втрутитися в парламентські вибори у Грузії – Зурабішвілі

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі припустила втручання Росії у парламентські вибори восени цього року.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала під час Мюнхенської конференції з безпеки в інтерв’ю DW.

За словами грузинської лідерки, Грузія територіально знаходиться ближче до Росії і краще відома російським спецслужбам, яким легше втручатися у справи країни.

Однак, зазначила Зурабішвілі, грузинський народ добре знайомий із радянською пропагандою, яка мало відрізняється від сучасної російської, тому він більш стійкість до цієї пропаганди.

Вона припустила, що Росія спробує втрутитися у парламентські вибори у Грузії цієї осені.

«Я впевнена, що ми можемо очікувати багато втручання. Гібридна війна ведеться (Росією – ред.) проти Грузії», – заявила Зурабішвілі.

Окрім цього, вона висловила занепокоєння з приводу відсутності «належної масової підтримки, всеосяжної солідарності» з боку НАТО і Євросоюзу щодо України.

«Як грузинка, я розумію важливість тієї битви, яку веде Україна за решту Європи. Ми бачили, що буває, коли країни захоплює Росія. Це сталося з нами тричі за останні два століття. Коли підтримка недостатня, коли реакція недостатня, тоді Росія, якщо її не зупинити, продовжує (захоплювати території – ред.)», – зауважила глава Грузії.

Як повідомляв Укрінформ, під час дискусії в рамках Мюнхенської безпекової конференції Зурабішвілі наголосила на необхідності не допустити того, щоб Росія стала винятковою силою в Чорному морі, чого вона намагається досягти.

Related Posts