Польща

Польсько-український кордон: вільного руху немає

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький повідомив, що «системні базові агропродукти неможливо зараз доставляти через українсько-польський кордон. Вільного руху, на жаль, не відновлено на жодному пункті пропуску», передає Польське радіо.

На жодному пункті пропуску з Польщею немає вільного руху вантажівок, уряди двох країн продовжують перемовини.

Про це у середу, 21 лютого, розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону «Єдині новини», якого цитує Укрінформ.

Він зауважив, що у вівторок, 20 лютого, га деяких пунктах пропуску акції протесту анонсувалися на один день.

«Але глобально залишається дуже обмежений рух, і системні базові агропродукти неможливо наразі доставляти через українсько-польський кордон. Вільного руху, на жаль, не відновлено на жодному пункті пропуску», — сказав Висоцький.

За словами посадовця, найскладніша ситуація залишається на пункті пропуску «Ягодин». На пункті пропуску «Краківець-Корчова» поляки частково обіцяють пропускати критичні вантажі.

Перший заступник міністра нагадав, що у польських фермерів є дві головні вимоги, і вони мають загальноєвропейський характер. Це прохання відтермінувати запровадження «Зеленого курсу» та вимога — збільшити дотації.

«Крім цього, є вимоги, так би мовити, більш політичного характеру, які не мають відношення до спільної аграрної політики європейської і загалом до аграрного сектору. Ці вимоги висувають окремі міноритарні групи», — зазначив Висоцький.

За його словами, уряд України веде постійні перемовини з представниками польського уряду і сподівається на те, що ситуацію зможуть владнати.

Related Posts