Інші Новини Міжмор'я Польща

Відновлення Веймарського трикутника – знак зміцнення позицій Польщі

Анджей Шейна в ефірі Третього каналу Польського радіо сказав, що завдяки діям уряду Польща посилює своє значення на міжнародній арені, передає Польське радіо.

Заступник міністра закордонних справ Анджей Шейна сказав, що відновлення Веймарського трикутника є одним із великих успіхів польської дипломатії та нового уряду. Під час візиту до Вашингтона прем’єр-міністр Дональд Туск оголосив, що в п’ятницю він зустрінеться в Берліні з канцлером Німеччини Олафом Шольцом і президентом Франції Еммануелем Макроном.

Анджей Шейна в ефірі Третього каналу Польського радіо сказав, що завдяки діям уряду Польща посилює своє значення на міжнародній арені.

«Звернімо увагу на послідовність подій – реанімація, або реактивація Веймарського трикутника, візит прем’єр-міністра і міністра закордонних справ до Києва, Берліна, Парижа, візит президента і прем’єр-міністра до США, і зустріч в рамках Веймарського трикутника робить Польщу активним гравцем, серйозним партнером, який має певні пропозиції і ці ініціативи сприймаються дуже серйозно, і це, напевно, свідчення зміни нашої позиції на міжнародній арені», – говорить Анджей Шейна.

Прем’єр-міністр Дональд Туск повідомив, що під час саміту Веймарського трикутника він надасть лідерам Німеччини та Франції інформацію про візит польської делегації до Вашингтона. «Ситуація складна, ми всі це знаємо», – зазначив очільник уряду.

Related Posts