Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Польща та Україна продовжать переговори щодо сільськогосподарської продукції

Польська сторона вимагає від України, серед іншого, регламентування перевезення українських вантажів територією Польщі, передаєж Польське радіо.

Заступник міністра сільського господарства та розвитку села Польщі Міхал Колодзєйчак анонсував подальші переговори з урядом України щодо сільськогосподарської продукції. Переговори, які проходили в середу та четвер, не привели до підписання угоди. Польська сторона вимагає від України, серед іншого, регламентування перевезення українських вантажів територією Польщі.

«Ми вже довгий час говоримо про призупинення транзиту продуктів, на які було накладене ембарго. Українці знали, що для нас це важливо. Вони казали, що транзиту не буде. Ми вважали, що це серйозна заява. На жаль, ця обіцянка не була виконана», – сказав Колодзєйчак.

Заступник міністра сільського господарства також прокоментував звинувачення української сторони у зриві переговорів. Міхал Колодзейчак підкреслив, що він захищає інтереси Польщі та польських фермерів, які не можуть використовувати багато видів добрив і засобів захисту рослин.

«Якщо зривом є те, що українська сторона отримала список розпилювачів, від яких відмовилися у Польщі, і тих, які дозволені в Україні. Раніше вони казали, що різниця незначна, що вона не впливає на кошти виробництва. Я довів, що різниця є, що вона значна, якщо ми говоримо про розпилювачі», – сказав він.

Міхал Колодзейчак також повідомив, що у вівторок, 2 квітня, зустрінеться з представниками сільськогосподарських організацій, які підписали угоду в Ясьонці.

Related Posts