Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Глава МЗС Румунії закликала до «амбітних дій» на підтримку України під час саміту НАТО

Міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску заявила, що під час позачергового засідання Ради Україна-НАТО у четвер 4 квітня вона наголосила на критичній необхідності збереження непохитної підтримки євроатлантичного шляху України.

Про це вона повідомила у Twitter (X), передає Black Sea News.

За її словами, Вашингтонський саміт НАТО у липні 2024 року надає “вирішальну можливість для амбітних дій” у напрямку євроатлантичної інтеграції України.

“Ми залишаємося твердо відданими тому, щоб надавати підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно”, – зазначила Одобеску.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що саміт НАТО у Вашингтоні ухвалить рішення про довгострокову підтримку Києва.

Генсек Альянсу заявив, що союзники мають забезпечити підтримку України в довгостроковій перспективі на тлі обговорень щодо пропозиції фонду на 100 млрд євро.

Згодом Столтенберг уточнив, що дискусії щодо створення нового багаторічного фонду підтримки України тривають і відбуваються спільно з українською стороною.

Водночас посадовці Альянсу публічно висловлювали скепсис стосовно будь-яких формулювань про запрошення України до членства на саміті у Вашингтоні в липні 2024 року.
 

Related Posts