Новини Міжмор'я Польща

Заробляли на збуті наркотиків: у Польщі затримали учасників злочинного угруповання

Правоохоронці вилучили наркотичні речовини на суму понад 5,5 мільйонів злотих, передає Польське радіо.

Співробітники Центрального слідчого бюро поліції викрили наркогрупу з Нижньосілезького воєводства. Як повідомляє кореспондент Польського радіо Маріуш Пєсьнєвський, у справі затримано 12 осіб, яких підозрюють у виготовленні та збуті метамфетаміну, а також продажі марихуани.

За оцінками слідства, банда, ймовірно, діяла з 2017 року і за цей час виготовила та вивела на чорний ринок до пів тонни наркотичних засобів. Як зазначають в Центральному слідчому бюро поліції, викрити групу було надзвичайно важко через її зв’язки з уболівальниками одного з нижньосілезьких футбольних клубів.

Наймасштабніший арешт провели у Воловському повіті, де було заарештовано вісім осіб. Служби вилучили майже чотири кілограми метамфетаміну, близько шести кілограмів марихуани та таку ж кількість прекурсорів. Вартість вилучених речовин на чорному ринку становить мільйон злотих.

Для покриття майбутніх штрафів поліція арештувала нерухомість, будівельне обладнання та гроші. Також правоохоронці вилучили наркотичні речовини на суму понад 5,5 мільйонів злотих.

Ще чотирьох фігурантів справи доставили до прокуратури з місць позбавлення волі. Підозрюваним інкримінують участь та керівництво організованим злочинним угрупованням, виготовлення, зберігання та збут наркотиків у значних розмірах. Суд постановив тимчасово заарештувати вісьмох затриманих.

Related Posts