Балтія Новини Міжмор'я

Виробництво дронів, лікування бійців та спецтрибунал: Шмигаль зустрівся з латвійською колегою

Уряд Латвії готовий і надалі підтримувати Україну на рівні 0,25% від ВВП щорічно.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Фейсбуці і подякував за це особисто Прем’єр-міністерці Евіці Сіліні.

Також Шмигаль і Сіліня провели плідні та конструктивні перемовини з широкого кола питань. Зокрема, щодо військово-технічної допомоги та організації спільного виробництва снарядів.

“Очікуємо що вже найближчим часом запустимо й спільне виробництво безпілотників для потреб українських Сил оборони. Також ми домовилися, що цьогоріч чергова кількість українських воїнів зможе пройти лікування в Латвії”, – зазначив Шмигаль.

Окремо проговорили санкції та конфіскацію російських активів. Шмигаль подякував за підтримку Формули миру Президента України та участь у коаліції зі створення Спецтрибуналу для вищого політичного керівництва РФ.

“Важливо, що Латвія виступає одним з найбільш енергійних провідників нашої держави до ЄС та НАТО. Ця підтримка особливо цінна зараз, коли затверджується переговорна рамка для подальшої першої міжурядової конференції, з якої стартують передвступні переговори України та Євросоюзу”, – наголосив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль під час зустрічі з Прем’єр-міністеркою Латвії Евікою Сілінею обговорив надання військово-технічної допомоги Україні.

Related Posts