Балтія Інші Новини Міжмор'я

До Литви прибудуть перші солдати німецької бригади

Бригада під назвою «Литва» має складатися з приблизно п’яти тисяч військових і цивільних, передає Польське радіо.

У другій половині дня у понеділок, 8 квітня, до Литви прибудуть перші німецькі солдати німецької бригади, яка буде дислокована в країні. Поки що військовослужбовців буде двадцять, у тому числі командувач сухопутними військами Німеччини Альфонс Майс. 

Солдати мають бути дислоковані у Вільнюсі, і в їхні обов’язки входитиме планування розгортання бригади та адаптація вимог, пов’язаних із військовою інфраструктурою Литви. Відповідно до угоди, укладеної наприкінці минулого року між двома країнами, бригада під назвою «Литва» має складатися з приблизно п’яти тисяч військових і цивільних.

Деякі з них приїдуть сім’ями. Німеччина командує міжнародним батальйоном союзників НАТО, дислокованим у Литві. Після російської агресії проти України в лютому 2022 року литовські політики почали активізувати зусилля щодо створення німецької бригади, яка б посилила безпеку цієї частини східного флангу Альянсу. Берлін оголосив про конкретні рішення з цього приводу в середині минулого року.

До складу бригади увійдуть 203-й бронетанковий батальйон з Північного Рейну-Вестфалії та 122-й механізований батальйон з Баварії. До її складу також увійде дислокована на території Литви бойова група НАТО, яка наразі налічує менше півтори тисячі військовослужбовців.

Related Posts