Новини Міжмор'я Польща

У Польщі підтримують ідею приєднання до конепції Nuclear sharing

Президент Анджей Дуда в інтерв’ю виданню Fakt заявив про готовність прийняти американську ядерну зброю на території Республіки Польща у межах програми Nuclear sharing. Як заявив польський депутат Павел Коваль, Польща через своє геополітичне розташування має вжити всіх заходів для посилення безпеки, передає Польське радіо.

Польща може досягти достатньо тісних відносин зі США, щоб приєднатися до програми ядерного обміну (англ. Nuclear sharing), заявив депутат від «Громадянської коаліції» Павел Коваль в ефірі Польського радіо 24. Президент Анджей Дуда заявив в інтерв’ю виданню Fakt, що «якщо наші союзники вирішать розгорнути ядерну зброю в рамках Nuclear sharing також на нашій території для зміцнення безпеки східного флангу НАТО, то Польща готова до цього».

Павел Коваль переконаний, що Польща через своє геополітичне розташування має вжити всіх заходів для посилення безпеки:

«Ми мусимо використовувати всі європейські форми оборони. Я підтримую нашу участь у так званому європейському протиракетному щиті. Водночас ми підтримуємо участь в американських програмах. Бо наша європейська стратегічна доля залежить від того, що європейська та американська частини трансатлантичного альянсу дуже близько грають і доповнюють одна одну. Ми не можемо говорити, що ми є тільки з Америкою, тільки з Францією або тільки з Німеччиною. Ми повинні політично грати в те, аби цей альянс був єдиним».

Павел Коваль підкреслив, що безпека Польщі не може залежати лише від однієї ініціативи, як-от концепція ядерного обміну, чи від одного союзника.

В інтерв’ю понеділковому виданню Fakt президент Анджей Дуда сказав, що «росія все більше мілітаризує Кеніґсберзьку область. Останнім часом вона переміщує свою ядерну зброю до Білорусі. Якщо наші союзники вирішать розгорнути ядерну зброю як частину програми Nuclear sharing, також на нашій території, щоб зміцнити безпеку східного флангу НАТО, ми готові до цього».

Related Posts