Інші Новини Міжмор'я Польща США

Радослав Сікорський у Вашингтоні: для Польщі та США важливо, щоби путін програв

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив, що його розмова з американською владою у Вашингтоні стосувалася поставок зброї в Україну та використання заморожених російських активів для допомоги Києву, передає Польське радіо.

Очільник польської дипломатії Радослав Сікорський завершив свій візит до Вашингтона, де провів низку політичних зустрічей і взяв участь у конференції, організованій щоденником «Financial Times».

Під час візиту до Вашингтона Радослав Сікорський зустрівся з директором у справах Європи Ради національної безпеки Білого дому Майклом Карпентером. «Це переговори між двома серйозними союзниками, які хочуть того ж, щоби путін програв»,  сказав він в інтерв’ю Польському радіо. Міністр не захотів розкривати, чи в розмові з представником Білого дому йшлося про нещодавню заяву президента Дуди про готовність Польщі прийняти американську ядерну зброю в рамках програми Nuclear Sharing. «Чим менше ми будемо спекулювати на цю тему, тим краще»,  сказав він. 

Радослав Сікорський також поспілкувався з радником Дональда Трампа генералом Кейтом Келлогом. Як він сказав, «Польща має друга в особі генерала Келлога». Міністр також поспілкувався з експертами аналітичного центру Інститут вивчення війни та дав інтерв’ю «Fox News».

Related Posts