Новини Міжмор'я Польща

Варшавська українська школа отримала престижну міжнародну відзнаку

SzkoUA — це інноваційний освітній проект, який був створений лише за 24 дні і з весни 2022 року працює у Варшаві як школа для дітей біженців з України. Навчається близько 270 осіб віком від 6 до 18 років, передає Польське радіо.

SzkoUA — Варшавська українська школа отримала престижну міжнародну відзнаку від Банку розвитку Ради Європи.

Нагорода БРЄ за соціальну згуртованість — це відзнака для соціальних ініціатив, які займаються проблемами біженців та їх інтеграцією.

SzkoUA — це інноваційний освітній проект, який був створений лише за 24 дні і з весни 2022 року працює у Варшаві як школа для дітей біженців з України. Навчається в ній близько 270 осіб віком від 6 до 18 років.

З вересня цього року школа поєднує дві системи освіти — польську та українську — і це, як розповіла Антоніна Міхаловська зі SzkoUA, виділяє проект.

«Я маю відчуття, що модель, яку ми розробили, оцінили. І що є надія, що ця модель буде продовжена, можливо, поширена, можливо, вона буде корисною ще десь у світі. А також величезна робота наших викладачів і наше керівництво вклало зусилля, щоб це мало сенс, щоб ці діти не були перевантажені цими двома програмами одночасно, і я щаслива, що цю роботу оцінюють», — додала Антоніна Міхаловська.

SzkoUA було створено з ініціативи Клубу католицької інтелігенції у Варшаві та фундації Наш вибір/Український Дім у партнерстві з Save the Children International, за підтримки Фундації польської школи та Асоціації примирення родин, а також у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

У Варшавській українській школі працює близько 40 осіб, майже всі жінки — біженки з охопленої війною України.

Related Posts