Війна Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Радослав Сікорський: Обов’язком Польщі є збивати російські ракети ще над Україною

Обов’язком Польщі є збивати російські ракети ще над Україною, — сказав в інтерв’ю «Financial Times» очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає Польське радіо.

Очільник Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський підтримує збивання Польщею російських ракет над Україною.

Міністр закордонних справ сказав Financial Times, що це має бути «обов’язком» не лише Польщі, а й інших сусідів України.

Польська влада наразі заявляла, що збивати російські ракети до того, як вони покинуть Україну, є лише ідеєю, а не пропозицією. В інтерв’ю «Financial Times» Радослав Сікорський підкреслив, що Польща повинна захищати своїх громадян, навіть якщо ці дії можуть втягнути НАТО в конфлікт із Росією. «Членство в Альянсі не скасовує відповідальності кожної країни захищати власний повітряний простір, це наш конституційний обов’язок», — сказав очільник польського МЗС.

Враховуючи скептицизм Альянсу щодо цієї пропозиції, міністр Сікорський вказав на право захищати територію країни та нагадав про інцидент тижневої давності. Тоді підозрілий російський безпілотник порушив повітряний простір Польщі.

Вивчення можливості перехоплення ракет і безпілотників, які летять у бік Польщі над Україною, передбачено військовою угодою, яку обидві країни підписали на початку липня.

Related Posts