Новини Міжмор'я Польща США

МЗС Польщі засудило напад на посольство США в Багдаді

Напад на американську дипломатичну установу в столиці Іраку стався 31 грудня

Польське Міністерство закордонних справ оприлюднило заяву, в якій засудило напад на посольство Сполучених Штатів у Багдаді. «Закликаємо уряд Іраку притягнути до відповідальності винуватців нападу та їхніх керівників», – мовиться в документі, передає Польське радіо.

Протести перед посольством США в столиці Іраку почалися 31 грудня після американських авіаударів спрямованих проти міліції Катаїб Гезболла в Іраку та Сирії; у них загинуло 25 осіб. Демонстранти спалили прапори США і обкидали посольство камінням. Солдати, які захищали дипломатичну установу, застосували сльозогінний газ, щоб розпорошити протестувальників. У результаті, кільканадцять осіб отримало травми. Працівників посольства евакуйовано. Демонстрація закінчилася 1 січня, її учасники вийшли з території, яка прилягає до посольства.

Міністерство закордонних справ Польщі у своїй заяві нагадало, що згідно з Віденською конвенцією про дипломатичні відносини, країна перебування зобов’язана гарантувати безпеку дипломатичних представництв та приміщень.

Related Posts