Новини Міжмор'я Польща Співробітництво США

Польща отримала від американців пропозицію будувати атомну енергетику

Документ під назвою «Концептуальний та виконавчий звіт про співпрацю у сфері цивільної ядерної енергетики» розроблявся протягом 18 місяців і його подання знаменує собою завершення першого етапу імплементації польсько-американської угоди від жовтня 2020 року

Польща отримала від американців пропозицію будувати атомну енергетику. Під час зустрічі з послом США та президентом Westinghouse Polska Мірославом Коваліком міністр клімату та навколишнього середовища Анна Москова отримала детальну доповідь на цю тему, передає “Польське радіо”.

Документ під назвою «Концептуальний та виконавчий звіт про співпрацю у сфері цивільної ядерної енергетики» розроблявся протягом 18 місяців, і його подання знаменує собою завершення першого етапу імплементації польсько-американської угоди від жовтня 2020 року.

Проведене дослідження стосувався адаптації американських ядерних технологій до очікувань польської ядерної енергетичної програми та польських атомних електростанцій, а також витрат на весь проект. Звіт був схвалений двостороннім комітетом, у тому числі міністром енергетики США та польським заступником міністра клімату та навколишнього середовища.

Американці хочуть побудувати 6 реакторів у Польщі. Будівництво першого триватиме між 2026 і 2033 роками. Останній реактор планується запустити в 2043 році. Міністр Анна Москва повідомила, що уряд має один місяць, щоб ухвалити рішення щодо пропозиції. Також на даному етапі тримається в таємниці вартість будівництва першої польської АЕС.

Related Posts