Новини Міжмор'я Польща

У Польщі посилюється протистояння щодо призначення послів

Зараз Польща не має своїх послів у Сполучених Штатах, Україні, Ізраїлі та навіть представника у НАТО, передає Польське радіо.

Президент Польщі закинув коаліції порушення принципу співпраці при призначенні послів. За словами Анджея Дуди, відповідальність за скорочення дипломатичного представництва лежить на Раді міністрів, зокрема на прем’єрі Дональдові Туску.

Президент розкритикував деяких запропонованих урядом кандидатів на посади послів:

«Поміж інших це випускники Московського університету міжнародних справ. Так званого МГІМО. Цей навчальний заклад із самого початку просякнутий російськими спецслужбами.  Це джерело агентури в усьому світі».

Конфлікт із цього приводу триває з березня, коли очільник МЗС Радослав Сікорський вирішив припинити місію понад пятдесятьох послів. Згідно із законом, президент призначає послів за поданням міністра закордонних справ.

Зараз Польща не має своїх послів у Сполучених Штатах, Україні, Ізраїлі та навіть представника у НАТО. Прем’єр Дональ Туск написав на платфомрі Х, що президент Анджей Дуда продовжує блокувати призначення послів, і, на його думку, це надзвичайно безвідповідально.

Related Posts