Uncategorized Грузія/Вірменія Інші Міжмор'я Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Позиція Про Україну Співробітництво

Саміт “Східного партнерства” відбудеться в Брюсселі у червні

Представник України при ЄС посол Микола Точицький, повідомив журналістам в Брюсселі, що анонсований саміт “Східного партнерства”, членом якого є Україна, відбудеться в Брюсселі 18 червня.

Точицький наголосив, що  Україна заявила про готовність взяти на себе активну роль задля досягнення ефективних прагматичних результатів. “Ми хотіли б, щоб програми, які є в рамках “Східного партнерства”, були використані для посилення нашого шляху у напрямі європейської інтеграції”, – зауважив дипломат.

Микола Точицький також зазначив, що  Україна хотіла б, щоб усі існуючі в рамках співпраці з ЄС механізми, зокрема прописані в Угоді про асоціацію, у “Східному партнерстві” та в інших програмах, “служили б доповненням для поглиблення і посилення тих процесів, які є невід’ємними та необхідними для того, щоб наше просування в ЄС мало надійний фундамент”.

Окрім того, офіційний Київ традиційно висловлює зацікавленість до глибшої секторальної інтеграції з ЄС у низці сфер та прагне створення в рамках “Східного партнерства” глибшої  програми за участю України, Грузії та Молдови. Зокрема, ще минулого року, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, перебуваючи з візитом у Стокгольмі, зустрівся з міністрами закордонних справ Грузії та Молдови й окреслив бачення української сторони щодо глибшої секторальної інтеграції з ЄС у сферах енергетики, торгівлі, транспорту, цифрової економіки, митної та безпекової співпраці.

Міністри трьох країн регіону Міжмор’я також обговорили створення в рамках “Східного Партнерства” додаткового формату взаємодії за участю України, Грузії та Молдови.

Related Posts